top of page

Microneedling / Dermapen4 - Vanliga frågor

Uppdaterat: för 3 dagar sedan

Microneedling är en populär och skonsam behandling för att fräscha upp huden. Med hjälp av små nålar som penetrerar huden skapas små mikrokanaler som stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess och ökar produktionen av kollagen och elastin. Behandlingen kan ge fantastiska resultat för bland annat fina linjer, acneärr och sträckmärken. Här går vi igenom vad microneedling är, hur det fungerar och vad man ska tänka på både före och efter behandlingen.


Microneedling - hur fungerar det?


Microneedling är en hudbehandling som innebär att små nålar penetrerar huden för att stimulera kroppens naturliga läkningsprocess. Detta skapar mikrokanaler som gör att hudvårdsprodukter lättare kan tränga in i huden. Dessutom ökar produktionen av kollagen och elastin, vilket ger en mjukare, fastare och mer lysterfull hud.


Före behandlingen


Innan du genomgår en microneedling-behandling är det viktigt att inte sola eller använda någon form av brun-utan-sol på minst en vecka före behandlingen. Om du har några hudproblem som aktiv acne, eksem eller hudinfektioner bör du vänta med behandlingen tills huden har läkt helt. Under behandlingen är det också viktigt att hålla huden ren och fri från smink.


Under behandlingen


Microneedling utförs med hjälp av en microneedling roller eller en dermapen. Behandlingen är relativt smärtfri, men du kan känna en stickande känsla och eventuellt lite obehag. Din hudterapeut kommer att applicera en bedövande kräm innan behandlingen för att minimera eventuellt obehag.


Efter behandlingen


Efter microneedling-behandlingen är det viktigt att ta hand om huden på rätt sätt för att undvika irritation och eventuella infektioner. Undvik att använda smink eller andra hudvårdsprodukter på huden de första 24 timmarna efter behandlingen. Använd en mild rengöring och undvik att tvätta ansiktet med varmt vatten de första dagarna efter behandlingen. Använd även solskydd med hög faktor för att skydda huden från solen.


Microneedling - perfekt för män också!


Microneedling är inte bara för kvinnor, utan även män kan dra nytta av denna behandling. Män har också fina linjer och acneärr som de vill bli av med, och microneedling kan hjälpa till att förbättra hudens struktur och utseende.


Hur Tar Man Bort Rynkor i Pannan?


Microneedling kan hjälpa till att minska rynkor i pannan genom att öka produktionen av kollagen och elastin. Andra metoder som kan hjälpa till att minska rynkor i pannan inkluderar botox, kemisk peeling och retinolbaserade produkter.


Ekologisk hudvård för bästa resultat


För att få bästa möjliga resultat av din microneedling-behandling är det viktigt att använda högkvalitativa hudvårdsprodukter. Vi rekommenderar ekologisk hudvård som är skonsam mot huden och fri från skadliga kemikalier.


Bläddra bland våra erbjudanden och boka din behandling här:

Bokadirekt


Mer information

Strandh Skincare

Hudläkare i Täby


Andra artiklar som är bra att läsa:

Microneedling at Hudläkare i Täby - Common concerns and questions answered

Microneedling / Dermapen4 - Vanliga frågor

Microneedling / Dermapen 4 - En introduktion


#microneedling #dermapen4 #hudvård #hudvårdmän #ansiktbehandling
2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2 Post
bottom of page